Profiteer nu van €20 korting op het Felix matras met de code: FELIX20

Nu €20 kortingKortingscode: FELIX20

FAQ - veel gestelde vragen over het Felix-matras

Wat maakt het Felix-matras zo bijzonder?

De afzonderlijke lagen van Felix zorgen voor een optimale pasvorm. Felix is een zogenaamd one-fits-all matras, waarbij er geen indeling in hardheidsgraad is, omdat Felix zich perfect aanpast aan elk lichaam - ongeacht lichaams- en slaaptype. Felix bestaat uit drie lagen (koudschuim, traagschuim en fiberschuim). Het koudschuim zorgt voor de nodige ondersteuning en een duurzame levensduur van het Felix matras. Daarnaast heeft het matras een schouderzone, die zorgt voor een optimale ontlasting van de schouders. De functie van het zachtere traagschuim zit voornamelijk in de drukontlasting. Het biedt een hoge puntelasticiteit, door de gelachtige structuur van het traagschuim. Zo wordt het lichaam zoveel mogelijk ontlast. De fiberschuimlaag vormt zich naar het lichaam, ongeacht de gewichtsklasse. Alle schuimen zijn van hoge kwaliteit en worden in Duitsland geproduceerd.

Welke hardheidsgraad komt overeen met het matras?

Het Felix matras heeft bewust maar 1 hardheidsgraad, omdat Felix door de verschillende componenten zodanig is opgebouwd, dat het matras zich sterk aanpast aan je lichaam. Dit betekent dat Felix zich perfect aanpast aan elk gewicht tussen 50 en 130 kg. Het matras wordt over het algemeen als medium ervaren.

Waarom is Felix zo veel goedkoper dan andere matrassen?

Om het matras zo goedkoop mogelijk aan te bieden, worden retourmatrassen gebruikt. Daarbij geven wij de garantie dat het matras niet meer dan 100 dagen gebruikt is. Meestal is het zelfs zo dat het matras slechts één tot enkele dagen gebruikt is. Elke matraskern wordt door ons grondig getest op geschiktheid en kwaliteit. Uiteraard worden onbruikbare kernen niet gebruikt. Daarnaast heeft elk Felix matras een geheel nieuwe tijk. Met het Felix-matras ontvangt je dus altijd een kwalitatief hoogwaardig matras. Door het kopen van een Felix matras spaar je niet alleen op het milieu, bespaar je ook geld. Als je bedenkt dat je zelfs in de beste hotels op matrassen slaapt, die vaak honderden nachten door heel veel verschillende mensen zijn gebruikt, wordt het duidelijk waarom we zeggen dat een retourmatras niet mag worden weggegooid. Voor matrassen - zowel in de winkel als online – liggen de productiekosten van een nieuw matras vaak niet ver uit elkaar. Echter, winkels hebben een showroom met veel verkopers en magazijnen die moeten worden gevuld. Dit zijn allemaal kosten die ervoor zorgen dat de prijs van een matras flink hoger uitvalt. Omdat we dit niet hebben, kunnen we aan onze klanten een hele scherpe prijs aanbieden.

Is mijn Felix een retourmatras?

Ja, het is onze missie om kwalitatief hoogwaardige retourmatrassen aan te bieden. Maar natuurlijk vinden wij ook dat een matras hygiënisch en schoon moet zijn. Daarom zorgen we ervoor dat de kern volledig wordt gereinigd en wordt er een gloednieuwe matrashoes omheen gedaan. Zodat je met een gerust hard kunt slapen op een schoon en hygiënisch matras. Op deze manier krijgt een retourmatras een tweede leven en is Felix als nieuw! Normaal worden retourmatrassen namelijk vernietigd, zelfs als deze slechts eenmalig zijn gebruikt. Dit is natuurlijk erg milieuonvriendelijk. Zelfs in vijfsterrenhotels ligt je op een matras waarop eerder iemand anders heeft geslapen. Wij gebruiken de one-size-fits-all matrassen waarop alleen kort proefgeslapen is. Ze worden grondig schoongemaakt en gereinigd, ook wordt getest of het matras nog in nieuwstaat is. Pas dan komt de Felix matrashoes eromheen en wordt het matras aangeboden als Felix matras.

Heeft Felix een bepaalde lattenbodem nodig?

Nee, er is geen speciale lattenbodem nodig. Felix kan overal worden neergelegd, zolang het oppervlak maar droog en schoon is. Je kunt bijvoorbeeld het matras op pallets leggen of zelfs op de grond.

Heb ik een laken nodig?

Felix heeft al een zeer zachte, ademende hoes, dus je hebt geen ander laken nodig. Als je toch een hoeslaken wilt gebruiken, kun je elk standaard hoeslaken gebruiken in de maat van Felix. De bovenste laag van het matras kan bovendien gemakkelijk op 60 graden worden gewassen en de onderkant op 40 graden.

In welke maten zijn de Felix-matrassen verkrijgbaar?

Felix is verkrijgbaar in alle gangbare maten:

Hoe wordt Felix verstuurd?

Felix wordt opgerold en vacuüm gezogen. Vervolgens wordt het matras in een doos verpakt en aan de vervoerder overgedragen, die Felix rechtstreeks en gratis bij je thuis aflevert.

Kan ik het matras direct gebruiken nadat het is uitgepakt?

Ja, Felix is na uitpakken direct klaar voor gebruik.

Hoe zit het met verzendkosten?

De verzending is volledig gratis.

Hoe zit het met de verzendkosten als ik Felix binnen de proefperiode van 100 dagen wil retourneren?

De kosten voor retourzending zijn wél voor jouw rekening. De retourkosten bedragen € 49 voor het eerste matras en € 39 voor elk extra matras dat je tegelijkertijd laat ophalen. Als je de door ons bestelde bezorgservice niet gebruikt voor het retourneren van de goederen, moet je zelf zorg dragen voor de retourzending en de daaruit voortvloeiende kosten zelf betalen.

Heeft het schuim van het matras een geur?

Net als bij textiel heeft Felix aanvankelijk een lichte "nieuwe" geur. Omdat Felix enkel kwalitatief hoogwaardige materialen uit Duitsland gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over mogelijk schadelijke stoffen. De geur vervliegt meestal al binnen een paar uur.

Kan ik korting krijgen op een Felix-matras?

We bieden Felix zo goedkoop mogelijk aan. Aangezien Felix een kwalitatief matras is van online winkels, die schoongemaakt en gereinigd is, bieden we het Felix matras alleen online aan en kunnen we deze scherpe prijzen bieden.

Moet je niet eerst proefliggen op een matras?

Wij geloven dat ons matras voor 98% van de klanten de perfecte slaap biedt. Felix, het one-fits-all matras, past zich namelijk perfect aan aan elk lichaam en geeft iedereen de perfecte slaap.

Hoe verschilt Felix van andere matrassen, bijvoorbeeld van een speciaalzaak of een prijsvechter?

Felix maakt het kopen van een matras makkelijker. Veel matrasaanbieders bieden matrassen voor een breed scala aan slaaptypen en in verschillende hardheidsgraden. Er zijn meer dan 50.000 verschillende soorten matrassen op de markt. Dit maakt het kopen van een matras erg ingewikkeld en dit kan zorgen voor de nodige verwarring, stress en frustratie. Zeker als het matras na een paar dagen slaap niet hetzelfde gevoel geeft als bij een korte test in de winkel het geval was! Felix heeft een uitvoerige ontwikkelingsfase achter de rug en is ontwikkeld met het doel om een optimaal comfortgevoel te geven aan elk lichaam en elk slaaptype.

Is het Felix matras geschikt voor boxspringbedden?

Ja, Felix kan prima gebruikt worden als boxspring-matras.

Hoe neem ik contact met Felix op?

Je kunt ons per e-mail contacteren: service@felix-matras.nl.